Patrick Pranger

Na een studie zang aan het Noord-Nederlands Conservatorium te Groningen, studeerde Patrick Pranger koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier studeerde hij bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Deze studie sloot Patrick af met een memorabele uitvoering van Bach’s Johannes Passion en een groot a capella concert met o.a. een speciaal voor dit examen geschreven werk van de Rotterdamse componist Patrick van Deurzen. Op dit moment is Patrick dirigent van drie koren: Oratoriumkoor Sonante Vocale uit Amersfoort, Oratoriumkoor Alphen, kamerkoor Corps d’Esprit uit Rotterdam en is hij de artistiek leider van Chordiality, een dynamisch projectkoor voor de betere amateurzanger in de regio Den Haag. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Vocale Muziek Den Haag.

In de afgelopen jaren heeft Patrick een aantal Nederlandse premières gedirigeerd. Met het Leiden English Choir voerde hij Bob Chillcots ‘Canticles of Light’ en ‘Jubilate Deo’ uit en met het Nijmeegs Studentenkoor ‘Alphons Diepenbrock’ voerde hij de Messa in Re Maggiore (1818) van L. Cherubini in Nederland als eerste uit.

Patrick profileert zich ook steeds meer als zanger en werkte hij met dirigenten als Peter Dijkstra, Jan Willem de Vriend, en Paul McCreesh en zong hij opera’s o.l.v. Kenneth Montgommery, Richard Egarr en Valery Gergiev. Ook zong hij bij koren als World Youth Choir, Bachkoor Holland en het Nederlands Kamerkoor en is hij de bas in het solistenkwartet larus.