Arjan van Dijk

Muziek begon voor Arjan van Dijk (1968, Rotterdam) met viool-, piano- en zangles aan het Amsterdamse Muzieklyceum. Als jongensopraan zong hij in Jeugdkoor Toon Vranken en in het kinderkoor van de Nederlandse Operastichting. Vanwege een blessure moest hij zijn vioolopleiding aan het Sweelinck Conservatorium staken. Hij vervolgde met de studie muziekwetenschap in Amsterdam.

Naast werkzaamheden bij o.m. Challenge Classics en Buma/Stemra was Arjan actief als tenor in Bachkoor Holland, in de periode dat Daniel Reuss dirigent was, en PA’dam van Maria van Nieukerken. Vanwege het succes dat vocaal ensemble Sfumato in 2000 tijdens het Festival Oude Muziek in Hoorn onder zijn leiding had, begon Arjan met koordirectie. Hij studeerde twee jaar bij Barend Schuurman aan het Rotterdams Conservatorium, in 2002 volgde hij de Kurt Thomas Cursus en in 2009 voltooide hij de Applicatieopleiding voor Koordirigenten aan het Conservatorium van Utrecht bij Rob Vermeulen.

Arjan was regelmatig actief als koorrepetitor bij o.m. de Amsterdamse Bachvereniging, Collegium Musicum Amsterdam, Kamerkoor Toonkunst Rotterdam, het Waterlands Kamerkoor en het Eindhovens Kamerkoor. Momenteel is hij dirigent van de Amsterdamse Händelvereniging, het Lassus Consort, Kamerkoor Airone en Cappella Broeck.