Anthony Zielhorst

Met Anthony Zielhorst werkt Coqu graag samen. Vooral als dirigent van onze koorreizen (Lille, Vezelay, Troyes) maar ook bij reguliere projecten en het lustrumproject Barca.

Anthony Zielhorst (Culemborg, 1952) studeerde schoolmuziek, orgel en koordirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Hij leidt de muziekafdeling van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en coördineert daar ook de opleidingen tot dirigent. Hij publiceerde in verschillende wetenschappelijke tijdschriften en maakt deel uit van de redactie van het Gregoriusblad. Hij is voorzitter van de stichting Amici Cantus Gregoriani. 

Anthony Zielhorst houdt zich als koordirigent en als musicoloog met verschillende genres en stijlen bezig. Kamerkoor Ad Parnassum staat sinds oktober 1997 onder zijn leiding met bijzondere aandacht voor recent gecomponeerde muziek in Nederland en Vlaanderen. Sinds november 1993 richt hij zich als vaste dirigent van het Nederlands Zangtheater (Amsterdam) op nieuwe vormen van muziektheater. Het Collegium Musicum Amsterdam leidde hij bij de uitreiking van de prijs Nederlandse Koormuziek aan Annie Bank in november 1992. Sinds september 1995 is hij vast aan dit koor verbonden. Dit koor richt zich sinds 2003 specifiek op repertoire van Palestrina en tijdgenoten. Sinds 1 januari 1999 is hij als dirigent verbonden aan het Gregoriaans Koor Utrecht. Hij is regelmatig dirigent bij Vocaal Ensemble Coqu Utrecht.