Annemiek van der Ven

Annemiek groeide op met de muziek van de Kathedraal van Utrecht. Op haar achtste ging zij naar de Kathedrale koorschool in Utrecht. Tot haar zeventiende heeft zij daar gezongen in het koor.

In 2005 sloot zij de studie Docent Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, met als eerste muzikaal bijvak klassiek zang. In april 2010 slaagde zij cum laude voor de opleiding koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Als docent is ze werkzaam bij Stichting vocaal Talent Nederland. Ook vervult zij hier de rol van dirigent bij het opleidingskoor. Met de kinderen van het Nationaal Kinderkoor werkt ze aan stemvorming, repertoirekennis, solfège en muziektheorie. Daarnaast geeft zangworkshops op scholen en bij koren.

Als uitvoerend musicus zong ze van 2001 tot 2008 in het Nationaal Jeugdkoor, waarmee ze veel concertervaring opdeed in binnen-en buitenland en een cd opnam met gastdirigent Eric Ericsson. Ook zingt ze af en toe mee in projectkoren zoals het ‘Collegium musicum Amsterdam’, het Laurens Collegium en het World Youth Choir. Daarnaast treedt ze momenteel veel op met het vocaal ensemble Wishful Singing.

Als dirigent werkt ze veel op projectbasis. Sinds 2012 is Annemiek als dirigent verbonden aan het VU-koor. Bij Vocaal Ensemble Coqu was ze repetitor van de Hohe Messe van J.S. Bach.