Concertagenda

In het najaar van 2024 staat Coqu onder leiding van Jeroen Spitteler. In het programma ‘Het lachen van het licht’ worden werken uitgevoerd van onder andere MacMillan, Clement, Kleppe, Heppener en Spitteler. Met medewerking van Arjan Veen, orgel.

Concerten:
Zaterdagavond 11 oktober 2024 | 20:15 | Maartenskerk, Doorn
Zondagmiddag 13 oktober 2024 | 15:30 | Nicolaikerk Utrecht

************

In het voorjaar van 2024 staat Coqu onder leiding van Felix van den Hombergh. Met medewerking van Raphaela Danksagmüller, duduk.

Hayastan

De concerten van Vocaal ensemble Coqu op 5 (Utrecht) en 7 april (Zeist) staan volledig in het teken van muziek uit Armenië. Het programma Hayastan (wat Armenië betekent) is te omschrijven als een ‘reisgids voor de Armeense koormuziek’: wereldlijk én religieus, traditionele én moderne klanken, volksliedarrangementen én de wereldpremière van een stuk dat speciaal voor Coqu geschreven is. Natuurlijk ontbreekt ook de duduk niet, het nationale blaasinstrument. Het melancholische geluid van dit instrument verklankt als geen ander de ziel van het Armeense volk.

Voor de zangers van Coqu, en waarschijnlijk ook voor het publiek, is het een hele nieuwe klank- en taalwereld, maar niet voor dirigent Felix van den Hombergh. ‘Twintig jaar geleden kreeg ik via via muziek uit Armenië (en Georgië) toegespeeld. Na een eerste voorzichtige reactie (de muziek was heel anders dan ik gewend was) werd ik steeds enthousiaster. Onder andere ter voorbereiding op dit programma ben ik in mei 2023 afgereisd naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Het werd een inspirerende reis waarbij ik onder andere sprak met drie componisten, een concert bijwoonde en werd uitgenodigd om naar een repetitie van het Staatskamerkoor van Jerevan te komen. Bij een van die ontmoetingen stelde Vache Sharafyan voor een stuk speciaal voor Coqu te componeren.’

We kijken ernaar uit u mee te nemen op deze reis langs Armeense koormuziek. Wees van harte welkom!

Concerten zijn op vrijdag 5 april om 20:15 in de Utrechtse Pieterskerk en op zondag 7 april om 15:00 in de kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

Tickets: € 17,50 (regulier), € 15,00 (CJP, U-pas, <12, student)

Tickets 5 april 20:15 Utrecht
Tickets 7 april 15:00 Zeist

Naar alle berichten